Jadłospis
PONIEDZIAŁEK (07.07.2025r.)
Śniadanie: chleb pszenno-żytni (50g) z masłem (6g), kiełbasą krakowską suchą (10g), pomidorem koktajlowym (10g),
herbata owocowa (150ml) (1,2,10)
Przekąska: mix owoców (80g)
Obiad: zupa jarzynowa (230ml), makaron świderki z białym serem polany z masłem i miodem (260g), kompot
porzeczkowy (150g) (1,2,3,9)
Podwieczorek: bułka mleczna (40g) z masłem (6g), jabłko (30g), herbata malinowa(150ml) (1,2)
WTOREK (08.07.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (40g) z masłem (6g) i serkiem Bieluch, kakao naturalne (150ml) (1,7)
Przekąska: borówka amerykańska (20g)
Obiad: zupa ryżowa (230ml), ziemniaki (150g), kotlet schabowy (60g), mizeria ze śmietaną (60g), kompot z aronii i
rabarbaru (150ml) (1,3,9)
Podwieczorek: budyń waniliowy z musem malinowym (180g), ciastka owsiane (20g) (wypiek własny), pieczywo (40g) z
masłem (5g), herbata ziołowa melisa z gruszką (150ml) (1,7)
ŚRODA (09.07.2025r.)
Śniadanie: chleb szwajcarski i wieloziarnisty (40g) z masłem (6g), jajko gotowane (6g) i szczypiorkiem (10g), kawa z
mlekiem (150ml) (1,10)
Przekąska: lody śmietankowe (100ml) (7)
Obiad: zupa pomidorowa z kaszą jaglaną (230ml), ziemniaki (150g), eskalopki z fileta indyka duszone w sosie własnym
(90), marchewka na parze (80g), kompot wiśniowy (150ml) (7,9,1)
Podwieczorek: mufinki śmietankowe (40g), morela (30g), bawarka (150ml) (1,7)
CZWARTEK (10.07.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (40g) z masłem (6g) makrela wędzona (10g) i awokado (5g), herbata z cytryną (150ml)
(1,7)
Przekąska: ananas (20g)
Obiad: rosół z lanym ciastem i zieloną pietruszką (230ml), ziemniaki (150g), polędwiczeki w sosie pieczeniowym
(120g), bukiet warzyw (60g), kompot brzoskwiniowy (150ml) (1,7,3,9)
Podwieczorek: koktajl truskawkowy (150ml) (wyrób własny), pieguski (15g), herbata malinowa (1,7)
PIĄTEK (11.07.2025r.)
Śniadanie: długa bułka (50g) z masłem (6g) i miodem naturalnym (6g), owsianka na mleku z suszonymi morelami
(200ml), herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: wafle ryżowe, banan (30g)
Obiad: krem z warzyw (marchew, pietruszka, seler, kalafior, ziemniaki, koperek) z podprażonymi pestkami ze
słonecznika (230ml), ziemniaki (150g), kotlet rybny (80g), sałata zielona ze śmietaną (90g), kompot owocowy (150ml)
(4,3,9,1)
Podwieczorek: ciasto drożdżowe z owocami (50g), herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem
PONIEDZIAŁEK (14.07.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z jajecznicą ze szczypiorkiem (10g), kakao naturalne słodzone miodem (150ml)
(1,3,7)
Przekąska: arbuz, melon (20g)
Obiad: barszcz ukraiński (230ml), ryż zapiekany z jabłkiem (90g), kompot porzeczkowy (150ml) (1,3,9)
Podwieczorek: długa bułka z masłem (30g) z kiełbasą szynkową (10g), żółtym serem (6g) i ogórkiem zielonym, herbata
o smaku brzoskwiniowym (150ml) (7,1)
WTOREK (15.07.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (70g) z masłem (5g), pomidorem (10g) i sałatą zieloną, herbata z cytryną (150ml) (1)
Przekąska: mus mleczno-owocowy (100ml) (7)
Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem (200ml), ziemniaki (60g), kotlet mielony (60g), plastry buraków ze słonecznikiem i
rukolą (60g), kompot truskawkowy (150ml) (1,3,9)
Podwieczorek: koktajl jagodowy na bazie jogurtu naturalnego i kefiru (150ml), ciastka owsiane (3szt)(wypiek własny),
pieczywo (50g) z masłem (5g), herbata ziołowa melisa z gruszką (150ml) (1,7)
ŚRODA (16.07.2025r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne (50g) z masłem (6g), kiełbaski śląskie (1szt) na gorąco, ketchup (10g), herbata z cytryną
(150ml) (1,7,9,11)
Przekąska: maślanka owocowa (7)
Obiad: krem porowy z mleczkiem kokosowym i nasionami słonecznika (230ml), pulpeciki wieprzowe w sosie
pomidorowym (120g), ziemniaki (150g), (60g), surówka z selera i kiwi, kompot wiśniowy (150ml) (9,3,1,7)
Podwieczorek: galaretka agrestowa (100g) z ananasem (8g) i bitą śmietaną (10g), herbata porzeczkowa (150ml) (7)
CZWARTEK (17.07.2025r.)
Śniadanie: pieczywo (50g) z masłem (6g), twarogiem (10g) i rzodkiewką (8g), kawa z mlekiem (150ml) (1,7,10)
Przekąska: sałatka owocowa (30g)
Obiad: rosół z makaronem (230ml), ziemniaki (150g), pałki z kurczaka po amerykańsku (1szt), fasolka szparagowa ze
złocistą bułką (60g), kompot malinowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: ½ rogala (50g) z masłem (5g), morella, napój mleczny (150ml) (1,7)
PIĄTEK (18.07.2025r.)
Śniadanie: długa bułka (40g) z masłem (5g) i dżemem (10g), zupa mleczna z kaszą manną i migdałami (150ml), herbata
z cytryną (150ml) (1,7,8)
Przekąska: sok multiwitamina 100%, (200ml)
Obiad: zupa brokułowa z kaszą jaglaną i koperkiem (230ml), ziemniaki (150g), dorszcz w ziołach (120g), sałatka
szwedzka (60g), kompot truskawkowy (150ml) (3,7,9,4)
Podwieczorek: babka czkoladowo-śmietankowa (60g) (wypiek własny), bawarka (150ml) (1,3)
Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem
PONIEDZIAŁEK (21.07.2025r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne (50g) z masłem (6g), jajkiem gotowanym (10g) i rzodkiewką, kakao naturalne (150ml)
(1,7)
Przekąska: arbuz, melon (60g)
Obiad: żurek z ziemniakami (250ml), racuchy z jabłkami (2szt), kompot porzeczkowy (150ml) (1,3,7,9)
Podwieczorek: bułka z masłem (50g), parówka drobiowa, bawarka (150ml) (1,7)
WTOREK (22.07.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g)z masłem (6g), pomidorem (10g) i sałatą zieloną, herbata z cytryną (150ml) (1)
Przekąska: pitny budyń waniliowy (150ml) (7)
Obiad: zupa brokułowa z ryżem (250ml), ziemniaki z kapustą białą (150g), pieczeń wieprzowa (90g), kompot
truskawkowy (150ml) (1,9)
Podwieczorek: jogurt naturalny z bananem (100ml), ciastka owsiane (17g) (wypiek własny), pieczywo (30g)
z masłem (5g), herbata ziołowa melisa z gruszką (150ml)(1,7)
ŚRODA (23.07.2025r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne (50g) z pastą z makreli (10g) i ogórkiem kiszonym (5g), herbata miętowa (150ml) (1,7,4)
Przekąska: danonki (17g), biszkopty (8g) (1,7)
Obiad: zupa szpinakowa z ziemniakami (250ml), ryż paraboliczny (150g), potrawka z drobiowa (120g), kompot
wiśniowy (150ml) (7,9,1)
Podwieczorek: babka cytrynowa (50g), kakao naturalne z miodem (150ml) (1,7)
CZWARTEK (24.07.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g) z żółtym serem (10g) i rzodkiewką (3g), kawa z mlekiem (150ml)
(1,3,7)
Przekąska: banan (10g) (8)
Obiad: rosół z lanym ciastem (250ml), ziemniaki (150g), udziec z indyka w ziołach (90g), fasolka szparagowa (90g),
kompot brzoskwiniowy (150ml) (1,7,3,9)
Podwieczorek: kasza manna (100ml) z musem malinowym (5g), chrupiki kukurydziane (17g), herbata żurawinowa
(150ml) (1,7)
PIĄTEK (25.07.2025r.)
Śniadanie: długa bułka (50g) z masłem (6g) i miodem naturalnym (10g), zupa mleczna (150ml)z muesli
tropikalnym(10g), herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: papryka czerwona, ogórek zielony (60g)
Obiad: krem porowy (250ml) z podprażonymi pestkami z dyni (6g), ziemniaki (150g), kotlety jajeczne (90g),
marchewka z jabłkiem (60g), kompot owocowy (150ml) (4,3,9,1)
Podwieczorek: pieczone jabłko (1szt) z cynamonem, pieczywo (40g) z masłem (5g), herbata z koprem rumiankiem i
miętą (150ml) (1)
Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem