Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK (30.11.2020r.)

Śniadanie: pieczywo pszenne z masłem, twarogiem na słodko, kakao naturalne (1,7)
Przekąska: suszone owoce
Obiad: zupa jesienna, racuchy z jabłkiem, kompot owocowy (9,7,1,3)
Podwieczorek: pizza, herbata żurawinowa (1,7)

WTOREK (01.12.2020r)

Śniadanie: pieczywo ciemne z masłem, pomidorem i rzodkiewką, bawarka (1,4)
Przekąska: sałatka owocowa
Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem i koperkiem, ziemniaki, kotlet drobiowy, mizeria z koperkiem i jogurtem naturalnym, kompot śliwkowy (1,7,9)
Podwieczorek: kolorowe kanapki, szynka z indyka, ser żółty, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata
ziołowa (7,1)

ŚRODA (02.12.2020r.)cook-1773650_1280 (1)

Śniadanie: pieczywo mieszane z pastą jajeczną, kawa zbożowa (1,3,7)
Przekąska: gruszka
Obiad: żurek z ziemniakami, kasza gryczano- jęczmienna, pulpety drobiowo-warzywne z sosem brokułowym, sałatka z buraków z jabłkami, kompot brzoskwiniowy (1,7,9)
Podwieczorek: budyń śmietankowy, ciastka owsiane, pieczywo z masłem, herbata ziołowa (7,1)

CZWARTEK (03.12.2020r.)

Śniadanie: pieczywo mieszane , kiełbaski na gorąco, ketchup, herbata truskawkowa (1,7, 4)
Przekąska: napój mleczno- czekoladowy
Obiad: rosół z gwiazdeczkami, ziemniaki, rolada z indyka ze szpinakiem w sosie śmietankowym , surówka z marchwi, selera i pomarańczy, kompot jabłkowy (1,3,9)
Podwieczorek: koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego i kefiru (wyrób własny), herbatniki, pieczywo z masłem, herbata z czarnej porzeczki (1,7)

PIĄTEK (04.12.2020r.)

Śniadanie: długa bułka z masłem i dżemem, zupa mleczna z płatkami owsianymi, herbata z cytryną (1,7)
Przekąska: winogrona
Obiad: krem dyniowy z grzankami, ziemniaki, pieczony dorsz w cieście pietruszkowym, surówka z kiszonej kapusty, kompot wiśniowy (3,7,9)
Podwieczorek: ciasto biszkoptowe z owocami(wypiek własny) pieczywo z masłem, bawarka (1,3)

Dzieci mają stały dostęp do wody i pieczywa z masłem.