Jadłospis

PONIEDZIAŁEK (15.04.2024r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne (50g) z masłem (6g), schabem pieczonym (10g) i jajkiem przepiórczym (2g), herbata zielona (150ml) (1,7,10)
Przekąska: serek fantazja (17g), paluszki z sezamem (100g) (1,7)
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (200ml), kluski parowe z polewą truskawkową (120g), kompot porzeczkowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: długa bułka (50g) z masłem (6g) pasztetem drobiowym(10g) i papryką czerwoną, bawarka (150ml) (1,7)

WTOREK (16.04.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g), pomidorem (8g) i kiełkami mix, herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: mus mleczno-owocowy (100g) (7)
Obiad: zupa brokułowa z kaszą manną (200ml), frytki (150g), kotlet schabowy w panierce z sezamem (80g), sałatka z fasolki szparagowej i rzodkiewki (60g), kompot brzoskwiniowy (150ml) (1,3,9)
Podwieczorek: jogurt naturalny z bananowo-jagodowy z pyłkiem pszczelim (150ml)(wyrób własny), ciastka owsiane (30g) (wypiek własny), pieczywo (50g)z masłem (5g), herbata ziołowa melisa z gruszką (150ml) (1,7)

ŚRODA (17.04.2024r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne (50g) z masłem (6g), kiełbaski śląskie na gorąco (10g), ketchup (2g), herbata miętowa (150ml) (1,7,4),
Przekąska: kanapka mleczna (150g) ananas (30g) (7)
Obiad: zupa jarzynowa (200ml), ryż paraboliczny (80g), leczo warzywne (polędwiczki wieprzowe, kapusta biała,
cukinia, cebula, pietruszka, papryka) (90g), kompot wiśniowy (150ml) (7,9,1)
Podwieczorek: ptasie mleczko z borówką amerykańską (150ml), herbata malinowa (150ml) (1,7)

CZWARTEK (18.04.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g), żółtym serem (10g), szczypiorkiem i awokado (5g), kawa z mlekiem (150ml) (1,7,3)
Przekąska: bakalie (orzechy laskowe, migdały) (10g) (8)
Obiad: rosół z lanym ciastem (200ml), kluski śląskie (5szt), pieczony filet kaczki w ziołach (90g), sałatka z kapusty kiszonej z pieczarkami (60g), kompot brzoskwiniowy (150ml) (1,7,3,9)
Podwieczorek: kisiel żurawinowy (40g), baton flips kakaowy (30g), herbata żurawinowa (150ml) (1,7)

PIĄTEK (19.04.2024r.)
Śniadanie: długa bułka (50g) z masłem (6g) i miodem naturalnym (10g), zupa mleczna z makaronem (150ml), herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: marchewka do chrupania (60g)
Obiad: krem cebulowy (200ml) z podprażonym słonecznikiem, ziemniaki (150g), pieczony dorsz w panierce z bułki tartej i otrębów pszennych (90g), sałata zielona z jogurtem naturalnym (50g), kompot owocowy (150ml) (4,3,9,1)
Podwieczorek: babka cytrynowa (40g) (wypiek własny),winogrona (30g), bawarka (150ml) (1,7)

Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem.


PONIEDZIAŁEK (22.04.2024r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne (50g) z tuńczykiem (10g) i ogórkiem kiszonym (8g), bawarka (150ml) (1,7,4)
Przekąska: monte czekoladowe (17g), wafle ryżowe z polewą malinową (17g)(1,7)
Obiad: żurek z ziemniakami (200ml), ryż zapiekany z jabłkiem (120g), kompot brzoskwiniowy (150ml) (9,7,1)
Podwieczorek: pizza (30g) z kiełbasą szynkową (10g) i żółtym serem (6g), herbata żurawinowa (150ml) (1,7)

WTOREK (23.04.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z serkiem waniliowym Bieluch (10g), kakao naturalne słodzone miodem (150ml) (1,7)
Przekąska: marchewka z jabłkiem posypane orzechami włoskimi (60g) (8)
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami (200ml), kasza gryczano-jęczmienna (120g), gulasz wieprzowo-wołowy (150g), sałatka szwedzka (80g), kompot wiśniowy (150ml) (9,3,1,7)
Podwieczorek: jogurt wiśniowo-truskawkowy (100g) na bazie kefiru, pieczywo (40g) z masłem (5g), herbata o smaku brzoskwiniowym (150ml) (7,1)

ŚRODA (24.04.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem, szynką z indyka (10g) i pomidorkami koktajlowymi (8g), herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: maślanka owocowa (20g) (7)
Obiad: zupa z zielonych warzyw z kaszą jaglaną i tymiankiem (200ml), ziemniaki (90g), duszone gołąbki po hiszpańsku w sosie pomidorowym (90g), bukiet warzyw ze złocistą bułką (60g), kompot porzeczkowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: muffinki czekoladowo-śmietankowe (50g) (wyrób własny), borówką amerykańską (10g), kakao naturalne z miodem (150ml)(1,7)

CZWARTEK (25.04.2024r.)
Śniadanie: pieczywo (50g) z masłem, twarogiem (10g) i rzodkiewką (6g), herbata malinowa (150ml) (1,7)
Przekąska: danonki (100ml) morela suszone (7)
Obiad: rosół z makaronem (200ml), ziemniaki (150g), pałki kurczaka po amerykańsku (90g), sałatka z kapusty
czerwonej z śliwką suszoną (60g), kompot malinowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: ½ rogala (50g) z masłem (6g), gruszka, kakao naturalne z miodem(150ml) (1,7)

PIĄTEK (26.04.2024r.)
Śniadanie: długa bułka (50g)z masłem i dżemem (8g), zupa mleczna z płatkami owsianymi i migdałam (150ml), herbata z cytryną (150ml) (1,7,8)
Przekąska: sok multiwitamina 100% (200ml) (wyrób własny), wafle ryżowe z polewą malinową (17g) (1)
Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem,curry i koperkiem (200ml), ziemniaki (150g), pieczony dorsz w cieście pietruszkowym (90g), surówka z kapusty kiszonej (60g), kompot truskawkowy (3,4,7,9)
Podwieczorek: ciasto biszkoptowe z owocam (50g), (wypiek własny), bawarka (150ml) (1,3)

Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem

Przejdź do treści Przejdź do menu