Jadłospis

14.10.2019–18.10.2019r.

PONIEDZIAŁEK (14.10.2019r.)

Śniadanie I: pieczywo pszenne z masłem, pasztetem drobiowym i soczewicą, bawarka (1,7)
Śniadanie II: banan
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami, ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, kompot owocowy (9,7,1,3)
Podwieczorek: kolorowe kanapki w/g pomysłu dzieci, szynka z indyka, żółty ser, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata malinowa (1,7)

WTOREK (15.10.2019r.)

Śniadanie I: pieczywo mieszane z jajecznicą ze szczypiorkiem, kakao naturalne (1,3,7)
Śniadanie II: jabłko
Obiad:
żurek z ziemniakami, kasza jęczmienna, gulasz węgierski, sałatka z ogórka kiszonego, kompot owocowy (1,3,9,11)
Podwieczorek: serek waniliowy, paluszki, herbata z czarnej porzeczki  (7,1)

ŚRODA (16.10.2019r.)

Śniadanie I: pieczywo ciemne z pastą z makreli, serka białego i ogórka kiszonego, herbata z cytryną (1,7,9)
Śniadanie II: pitny budyń czekoladowy
Obiad: zupa brokułowa z indykiem, kopytka z boczkiem, surówka z kapusty białej, kompot śliwkowy (1,7,9)
Podwieczorek: bułka maślana z masłem, kakao naturalne z miodem (1,7)

CZWARTEK (17.10.2019r.)

Śniadanie I: pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejską i rzodkiewką, bawarka (1,7)
Śniadanie II: winogrona
Obiad: rosół z lanym ciastem, ziemniaki, schab w rękawie, kalafior ze złocistą bułką, kompot wiśniowy(1,9,3)
Podwieczorek: koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego i kefiru (wyrób własny) ciastka  maślane, herbata żurawinowa  (1,7)

PIĄTEK (18.10.2019r.)

Śniadanie I: długa bułka z masłem i nutellą, zupa mleczna z płatkami owsianymi i migdałami, herbata z cytryną  (1,7)
Śniadanie II: gruszka
Obiad:
krem marchewkowy z grzankami, ziemniaki,  ryba  po grecku, kompot truskawkowy (3,7,9)
Podwieczorek:
kisiel  żurawinowy, chrupki kukurydziane,  herbata z leśnych owoców  (1,7)

Woda mineralna niegazowana stale dostępna w każdej sali, podawana jest na życzenie dzieci.

Zastrzegamy sobie prawo zmian w jadłospisie.