Jadłospis

17.06.2019–21.06.2019r.

PONIEDZIAŁEK (17.06.2019r.)

Śniadanie I: pieczywo pszenne z masłem, pasztetem drobiowym i soczewicą, bawarka (1,7)
Śniadanie II: banan
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami, kluski parowe z masłem i miodem (wyrób własny), kompot owocowy (9,7,1,3)
Podwieczorek: kolorowe kanapki w/g pomysłu dzieci, szynka z indyka, żółty ser, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata malinowa (1,7)

WTOREK (18.06.2019r.)

Śniadanie I: pieczywo mieszane z jajecznicą ze szczypiorkiem, kakao naturalne (1,3,7)
Śniadanie II: jabłko
Obiad: zupa koperkowa z kaszą manną, ziemniaki, kotlet schabowy, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy (1,3,9,11)
Podwieczorek: serek waniliowy, paluszki, herbata z czarnej porzeczki (7,1)

ŚRODA (19.06.2019r.)

Śniadanie I: pieczywo ciemne z pastą z makreli, serka białego i ogórka kiszonego, herbata z cytryną (1,7,9)
Śniadanie II: pitny budyń śmietankowy
Obiad: zupa kalarepowa, makaron, gulasz drobiowy, surówka z kapusty pekińskiej, kompot śliwkowy (1,7,9)
Podwieczorek: koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego i kefiru (wyrób własny), ciastka maślane, herbata żurawinowa (1,7)

CZWARTEK (20.06.2019r.)

Śniadanie I:
Śniadanie II:    BOŻE CIAŁO
Obiad:
Podwieczorek:

PIĄTEK (21.06.2019r.)

Śniadanie I: długa bułka z masłem i miodem, zupa mleczna z płatkami owsianymi i migdałami, herbata z cytryną (1,7)
Śniadanie II: jabłko
Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, jajko w sosie koperkowym, marchewka gotowana, kompot truskawkowy (3,7,9)
Podwieczorek: kisiel żurawinowy, chrupki kukurydziane, herbata z leśnych owoców (1,7)

Woda mineralna niegazowana stale dostępna w każdej sali, podawana jest na życzenie dzieci.

Zastrzegamy sobie prawo zmian w jadłospisie.