Jadłospis

15.04.2019–19.04.2019r.

PONIEDZIAŁEK (15.04.2019r.)

Śniadanie I: pieczywo pszenne z masłem, jajkiem gotowanym ze szczypiorkiem, kakao naturalne (1,7)
Śniadanie II: suszone owoce
Obiad: żurek z ziemniakami, ryż zapiekany z cynamonem, kompot wieloowocowy (1,3,7,9)
Podwieczorek: kolorowe kanapki w/g pomysłu dzieci, szynka z indyka, żółty ser, ogórek zielony, herbata z cytryną (1,7)

WTOREK (16.04.2019r.)

Śniadanie I: pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i sałatą zieloną, kawa zbożowa z mlekiem (1,3,7)
Śniadanie II: paluszki z sezamem
Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, sałatka z buraków z sokiem z cytryny, kompot śliwkowy (1,3,9)
Podwieczorek: jabłko pieczone nadziewane powidłami, posypane płatkami migdałowymi, ciastka owsiane, pieczywo z masłem, herbata malinowa (1,3,7)

ŚRODA (17.04.2019r.)

Śniadanie I: pieczywo ciemne z masłem, kiełbaski śląskie na gorąco, ketchup, herbata miętowa (1,7)
Śniadanie II: maślanka owocowa
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, nagetsy, surówka z kiszonej kapusty, kompot śliwkowy (1,7,9)
Podwieczorek: jogurt naturalny z bananem, chrupki kukurydziane, niespodzianka świąteczna, herbata malinowa (1,7)

CZWARTEK (18.04.2019r.)

Śniadanie I: pieczywo mieszane z konserwą rybną i papryką czerwoną, bawarka (1,7)
Śniadanie II: herbata z kawałkami owoców
Obiad: zupa młynarza (krupnik), kopytka, udziec z indyka w sosie ziołowym, sałatka z czerwonej kapusty, kompot truskawkowy (1,7,9)
Podwieczorek: kasza jaglana z musem truskawkowym, biszkopty, herbata malinowa (1,7)

PIĄTEK (19.04.2019r.)

Śniadanie I: długa bułka z masłem i miodem, zupa mleczna z płatkami owsianymi, herbata z cytryną (1,7)
Śniadanie II: winogrona
Obiad: krem marchewkowy z grzankami, ziemniaki, przysmak rybny, sałatka mix warzywny, kompot owocowy (4,3,9)
Podwieczorek: kisiel żurawinowy, pieczywo z masłem, herbata ziołowa (1,3)

 Woda mineralna niegazowana stale dostępna w każdej sali, podawana jest na życzenie dzieci.

Zastrzegamy sobie prawo zmian w jadłospisie.