Jadłospis
PONIEDZIAŁEK (06.02.2023r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane z jajkiem gotowanym z pestkami słonecznika, kakao naturalne (1,3,7)
Przekąska: suszone owoce (morela, żurawina, śliwka suszona)
Obiad: zupa grochowa z ziemniakami, pierogi leniwe z masłem i tartą bułką, kompot owocowy (19,11)
Podwieczorek: zapiekanka z kiełbasą szynkową i żółtym serem, herbata z czarnej porzeczki (7,1)
WTOREK (07.02.2023r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne z masłem z serkiem topionym i papryką czerwoną, kawa z mlekiem (1,7)
Przekąska: jabłko
Obiad: zupa krupnik, frytki, filety z kurczaka panierowane, surówka z kapusty pekińskiej, kompot śliwkowy (1,7,9)
Podwieczorek: koktajl bananowy na bazie jogurtu naturalnego i kefiru (wyrób własny), ciastka zbożowe, herbata żurawinowa (1,7)
ŚRODA (08.02.2023r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne z pastą mięsną i ogórkiem kiszonym, bawarka (1,7)
Przekąska: mus warzywno-owocowy (7)
Obiad: zupa pomidorowa z warzywami i makaronem, kluski z boczkiem, surówka z pory, marchwi i jabłka, kompot wiśniowy (7,9,1,3)
Podwieczorek: bułka pszenna z masłem i marmoladą, kakao naturalne z miodem (1,7)
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, szynką wiejską i rzodkiewką, herbata miętowa (1,7,10)
Przekąska: napój mleczno czekoladowy (7)
Obiad: rosół z lanym ciastem, ziemniaki, polędwiczki w sosie pieczeniowym, fasolka szparagowa ze złocistą bułką, kompot wiśniowy (1,9,3)
Podwieczorek: jabłko pieczone z kisielem cytrynowym, herbata z leśnych owoców (1,7)
PIĄTEK (10.02.2023r.)
Śniadanie: długa bułka z masłem i miodem, owsianka z daktylami i mieszanką bakali, herbata z cytryną (1,7)
Przekąska: kiwi
Obiad: krem marchewkowy z grzankami, ziemniaki, sandacz w cieście pietruszkowym, kompot truskawkowy (3,7,9,4)
Podwieczorek: babka czekoladowo-śmietankowa (wypiek własny) bawarka (1,7)
Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem