Jadłospis
PONIEDZIAŁEK (09.06.2025r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne (50g) z masłem (6g), schabem pieczonym (10g) i rzodkiewką (2g), bawarka (150ml)(1,7,10)
Przekąska: melon (15g), arbuz (15g)
Obiad: zupa barszcz czerwony z ziemniakami (200ml), makron świderki z twarogiem i polewą truskawkową (120g), kompot porzeczkowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: kolorowe kanapki (50g) w/g pomysłu dzieci, szynka drobiowa (10g), ser żółty (10g), ogórek zielony (7g), papryka czerwona (7g), herbata malinowa (150ml) (1,7)
WTOREK (10.06.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g), jajkiem gotowanym (8g) i kiełkami mix, kakao naturalne (150ml)(1,3,7)
Przekąska: mus mleczno-owocowy (100g) (7)
Obiad: zupa brokułowa z kaszą manną (200ml), ziemniaki z kapustą białą (150g), pieczeń z szynkówki (80g), kompot agrestowy (150ml) (1,9)
Podwieczorek: jogurt naturalny z bananowo-jagodowym (150ml) (wyrób własny), ciastka pieguski (30g), pieczywo (50g) z masłem (5g), herbata ziołowa melisa z gruszką (150ml) (1,7)
ŚRODA (11.06.2025r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne (50g) z masłem (6g), kiełbaski śląskie (1szt), ketchup (2g), herbata miętowa (150ml)(1,7,4)
Przekąska: koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego (100ml) (7)
Obiad: zupa kalarepowa z ziemniakami (200ml), kasza bulgur (90g), gulasz wołowo-wieprzowy (60g), sałatka szwedzka (60g), kompot czereśniowy (150ml) (7,9,1)
Podwieczorek: galaretka żurawinowa z borówką amerykańską (150ml), herbata malinowa (150ml)
CZWARTEK (12.06.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g) twarożkiem (10g) z szczypiorkiem i awokado (5g), kawa z
mlekiem (150ml) (1,7)
Przekąska: sok jabłkowy (100ml)
Obiad: rosół z lanym ciastem (200ml), ziemniaki (150g), pieczony królik w ziołach (90g), fasolka szparagowa (60g), kompot brzoskwiniowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: chałka (50g) z masłem, morela (1szt), napój mleczny (150ml) (1,7)
PIĄTEK (13.06.2025r.)
Śniadanie: długa bułka (50g) z masłem (6g) i miodem naturalnym (10g), zupa mleczna z makaronem (150ml), herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: marchewka do chrupania (60g)
Obiad: krem z warzyw (200ml)(marchew, pietruszka, seler, kalafior, ziemniaki, koperek) z podprażonym słonecznikiem, ziemniaki (150g), pieczony dorsz w panierce z bułki tartej i otrębów pszennych (90g), sałata zielona z jogurtem naturalnym (50g), kompot owocowy (150ml) (4,3,9,1)
Podwieczorek: muffinki (40g) (wypiek własny), brzoskwinia (30g), bawarka (150ml) (1,7)
Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem
PONIEDZIAŁEK (16.06.2025r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne (50g) z tuńczykiem (10g) i ogórkiem kiszonym (8g), bawarka (150ml) (1,7,4)
Przekąska: kaki (15g)
Obiad: żurek z ziemniakami (200ml), ryż zapiekany z jabłkiem (120g), kompot truskawkowy (150ml) (9,7,1)
Podwieczorek: pizza (30g) z kiełbasą szynkową (10g) i żółtym serem (6g), herbata żurawinowa (150ml)(1,7)
WTOREK (17.06.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z twarogiem z rzodkiewką (10g), kakao naturalne słodzone miodem (150ml) (1,7)
Przekąska: marchewka z jabłkiem posypane orzechami włoskimi (60g) (8)
Obiad: zupa botwinka z ziemniakami (200ml), frytki (120g), kotlet drobiowy w panierce z sezamem (150g), surówka z selera, marchwi i kiwi (80g), kompot wiśniowy (150ml) (9,3,1,7)
Podwieczorek: jogurt brzoskwiniowy (100g) na bazie kefiru, pieczywo (40g) z masłem (5g), chrupki kukurydziane (15g), herbata o smaku brzoskwiniowym (150ml) (7,1)
ŚRODA (18.06.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z szynką wiejską (10g) i pomidorkami koktajlowymi (8g), herbata z cytryną
(150ml) (1,7)
Przekąska: lody śmietankowe (20g) z borówką amerykańską (15g) (7)
Obiad: krem porowy z grzankami (200ml), ziemniaki (90g), pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym (90g), brokuł ze złocistą bułką, kompot porzeczkowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: kasza manna a musem malinowym (50g), biszkopty (30g), herbata miętowa (150ml) (1,7)
CZWARTEK (19.06.2025r.)
Śniadanie:
Przekąska: BOŻE CIAŁO
Obiad:
Podwieczorek:
PIĄTEK (20.06.2025r.)
Śniadanie: długa bułka (50g) z masłem i miodem naturalnym (8g), zupa mleczna z kaszą manną i migdałami (150ml), herbata z cytryną (150ml) (1,7,8)
Przekąska: sok multiwitamina 100% (200ml)
Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem, (200ml), ziemniaki (150g), jajko gotowane w sosie koperkowym (90g), marchewka gotowana (60g), kompot agrestowy (4,7,9)
Podwieczorek: kisiel cytrynowy z jabłkiem (150ml), wafle ryżowe (17g), herbata owocowa (1,3,7)
Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem