Jadłospis

PONIEDZIAŁEK (08.07.2024r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne (50g) z masłem (6g), jajkiem gotowanym (10g) i rzodkiewką (2g), herbata zielona (150ml) (1,7,10)
Przekąska: serek fantazja (17g) (7)
Obiad: zupa ogórkowa (200ml), makaron z twarogiem i miodem (120g), kompot porzeczkowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: długa bułka (50g) z masłem (6g) i pasztetem drobiowym (10g), bawarka (150ml)(1,7)

WTOREK (09.07.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g), pomidorem (8g) i sałatą zieloną, herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: mus mleczno-owocowy (100g) (7)
Obiad: zupa brokułowa z kaszą manną (200ml), ziemniaki (150g), filet drobiowy w cieście (80g), mizeria ze śmietaną (60g), kompot truskawkowy (150ml) (1,3,9)
Podwieczorek: jogurt naturalny z bananem (150ml), ciastka owsiane (30g), pieczywo (50g)z masłem (5g), herbata ziołowa melisa z gruszką (150ml) (1,7)

ŚRODA (10.07.2024r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne (50g) z pastą z łososia (10g) i ogórkiem kiszonym (8g), herbata miętowa (150ml) (1,7,4),
Przekąska: lody śmietankowe (10ml) (7)
Obiad: zupa szpinakowa z ziemniakami (200ml), ryż paraboliczny (leczo warzywne pierś z kurczaka (90g), cukinia, cebula, pietruszka, papryka, kapusta biała (60g), kompot wiśniowy (150ml) (7,9,1)
Podwieczorek: budyń śmietankowy z musem malinowym (150ml), ciastka maślane (30g), herbata malinowa (150ml) (1,7)

CZWARTEK (11.07.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g), żółtym serem (10g) i rzodkiewką (5g), kawa z mlekiem
(150ml)(1,7,3)
Przekąska: bakalie (orzechy laskowe, migdały)(10g) (8)
Obiad: rosół z lanym ciastem (200ml), ziemniaki (150g), udziec z indyka w ziołach (90g), sałatka z kapusty kiszonej z pieczarkami (60g), kompot brzoskwiniowy (150ml) (1,7,3,9)
Podwieczorek: sałatka owocowa (40g), biszkopty (30g), herbata żurawinowa (150ml) (1,7)

PIĄTEK (12.07.2024r.)
Śniadanie: długa bułka (50g)z masłem (6g) i miodem naturalnym (10g), zupa mleczna z makaronem (150ml), herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: papryka czerwona, ogórek zielony (60g)
Obiad: krem z warzyw (200ml) (marchew, pietruszka, seler, kalafior, ziemniaki, koperek) z podprażonym słonecznikiem, ziemniaki (150g), pieczony dorsz w panierce z bułki tartej i otrębów pszennych (90g), sałata zielona z jogurtem naturalnym (50g), kompot owocowy (150ml) (4,3,9,1)
Podwieczorek: kisiel żurawinowy (150ml) z winogronem (30g), pieczywo(50g) z masłem (6g), herbata z koprem
rumiankiem i miętą (150ml) (1,7)

Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem.


PONIEDZIAŁEK (15.07.2024r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne (50g) z konserwą rybną (10g) i ogórkiem kiszonym (8g), bawarka (150ml) (1,7,4)
Przekąska: ananas (30g), wafle ryżowe z polewą malinową (20g)(1)
Obiad: kapuśniak z fasolą białą i ziemniakami (200ml), ryż zapiekany z jabłkiem (120g), kompot brzoskwiniowy
(150ml) (9,7,1)
Podwieczorek: pizza (30g) z kiełbasą szynkową (10g) i żółtym serem (6g), herbata żurawinowa (150ml)(1,7)

WTOREK (16.07.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z twarogiem ze szczypiorkiem (10g), kakao naturalne słodzone miodem
(150ml)(1,7)
Przekąska: marchewka z jabłkiem (60g)
Obiad: krem porowy z mleczkiem kokosowym i nasionami słonecznika (200ml), pulpeciki drobiowe w sosie
pomidorowym (120g), ziemniaki (150g), sałatka z buraków (80g), kompot wiśniowy (150ml) (9,3,1,7)
Podwieczorek: jogurt wiśniowo-truskawkowy (100g) na bazie kefiru, pieczywo (40g) z masłem (5g), herbata o smaku brzoskwiniowym (150ml) (7,1)

ŚRODA (17.07.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z szynką z indyka (10g) i ogórkiem zielonym (8g), herbata z cytryną (150ml)(1,7)
Przekąska: lody śmietankowe (20g) (7)
Obiad: zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i tymiankiem (200ml), ziemniaki(90g), kotlet drobiowy z sezamem(90g), surówka z kapusty pekińskiej (60g), kompot porzeczkowy(150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: mufinki czekoladowo-śmietankowe (50g), borówką amerykańską (10g), bawarka(150ml)(1,7)

CZWARTEK (18.07.2024r.)
Śniadanie: pieczywo (50g) z pomidorem (10g) i rzodkiewką (6g), herbata malinowa (150ml) (1,7)
Przekąska: arbuz (20g)
Obiad: rosół z makaronem (200ml), ziemniaki (150g), pieczeń z schabu ze śliwkami suszonymi (90g), bukiet warzyw ze złocistą bułką (60g), kompot malinowy(150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: ½ rogala (50g) z masłem (6g), kakao naturalne z miodem(150ml) (1,7)

PIĄTEK.(19.07.2024r.)
Śniadanie: długa bułka (50g) z masłem i dżemem (8g), zupa mleczna z płatkami owsianymi i migdałami (150ml), herbata z cytryną (150ml) (1,7,8)
Przekąska: sok multiwitamina 100% (200ml)
Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem,curry i koperkiem (200ml), ziemniaki (150g), kotlety jajeczne (90g), surówka z
kapusty kiszonej (60g), kompot truskawkowy (3,7,9)
Podwieczorek: ciasto biszkoptowe z owocami (50g) (wypiek własny), bawarka (150ml) (1,3)

Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem


PONIEDZIAŁEK (22.07.2024r.)
Śniadanie I: pieczywo pszenne (50g) z masłem (6g) twarogiem ze szczypiorkiem (10g), kakao naturalnne (150ml)(1,7)
Przekąska: tarta marchewka z jabłkiem z orzechami włoskimi i rodzynkami (60g) (8)
Obiad: żurek z ziemniakami (250ml), naleśniki z dżemem truskawkowym (300g), kompot wieloowocowy (150ml) (1,3,7,9)
Podwieczorek: bułka z masłem (40g) pasztetem drobiowym (10g) i ogórkiem kiszonym, herbata malinowa (150ml)(1,7)

WTOREK (23.07.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z pastą z łososia (8g), serkiem Almette (8g) i rukolą (3g), bawarka (150ml) (1,4,7)
Przekąska: ananas (70g)
Obiad: zupa krupnik (250ml), ziemniaki (150g), kotlet mielony (80g), burak pokrojony w plasterki (80g), kompot
wiśniowy (150ml) (1,9)
Podwieczorek: kasza manna z borówką amerykańską (160g), pieczywo (40g) z masłem (5g), herbata melisa z gruszką (150ml) (1,3,7)

ŚRODA (24.07.2024r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne (50g) z masłem (6g), jajkiem gotowanym (8g) i rzodkiewką (2g), herbata malinowa
(150ml) (1,3,7)
Przekąska: mus owocowy (100ml) (7)
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami (250ml), kasza jęczmienna (200g), potrawka z kurczaka z warzywami (180g), kompot wiśniowy (150ml) (7,9,1)
Podwieczorek: kisiel cytrynowy (100ml), ciastka owsiane, morella (70g), herbata z cytryną (150ml) (1,7)

CZWARTEK (25.07.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z serkiem topionym (10g) i pomidorkami koktajlowymi (6g), kakao naturalne z miodem (150ml) (1,7)
Przekąska: arbuz (60g)
Obiad: rosół z makaronem (250ml), ziemniaki (150g), pieczeń z indyka w ziołach (80g), brokuł w sosie beszamelowym (60g), kompot truskawkowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: jogurt naturalny z owocami (120g), ciastka maślane (50g) (wypiek własny), herbata żurawinowa (150ml)

PIĄTEK (26.07.2024r.)
Śniadanie: długa bułka (50g) z masłem (6g) i konfiturą wiśniową (5g), owsianka na mleku (200ml) ze wiórkami
kokosowymi, herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: papryka czerwona, rzodkiewka (60g)
Obiad: krem z selera z pestkami słonecznika (250ml), ziemniaki (150g), kotlety jajeczne, sałata zielona ze śmietaną (60g), kompot owocowy (150ml) (4,3,9,7)
Podwieczorek: babka czekoladowa (50g), bawarka (150ml)

Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem


PONIEDZIAŁEK (19.08.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z pastą jajeczną (10g), kakao naturalne z miodem (150ml) (1,3,7)
Przekąska: banan (60g)
Obiad: kapuśniak z perłową fasolą z ziemniakami (250ml), ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem (200g), kompot owocowy (150ml) (1,3,9)
Podwieczorek: kolorowe kanapki (50g) wg pomysłu dzieci, szynka drobiowa (10g), żółty ser (10g), ogórek zielony (7g), rzodkiewka (7g), herbata z czarnej porzeczki (150ml) (7,1)

WTOREK (20.08.2024r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne (50g) z masłem (6g), pasztetem wegańskim z ciecierzycą (10g), bawarka (150ml) (1,7)
Przekąska: pomidorki koktajlowe (10g), słupki papryki czerwonej (10g)
Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem, curry i koperkiem (250ml), danie mięsne w stylu meksykańskim (90g), ziemniaki (150g), buraki z jabłkami i chrzanem na ciepło (60g), kompot wiśniowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: koktajl jagodowy na bazie jogurtu naturalnego i kefiru (150ml) (wyrób własny) ciastka owsiane (60)

ŚRODA (21.08.2024r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne (50g)z masłem (6g) żółtym serem i papryką czerwoną (7g), kawa z mlekiem (150ml) (1,7,9)
Przekąska: mus mleczno-owocowy (100ml) (7)
Obiad: zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym (250ml), makaron świderki (150g), pulpety drobiowo-warzywne z sosem pomidorowym (90g), surówka z selera, kukurydzy i papryki (60g), kompot śliwkowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: budyń waniliowy z musem malinowym (150ml), chrupki bananowe (17g), pieczywo (40g) z masłem (5g), herbata malinowa (150ml) (1,7)

CZWARTEK(22.08.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g), szynką wiejską (10g) i rzodkiewką (7g), herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: maślanka z owocem (100ml) (7)
Obiad: rosół z lanym ciastem (250ml), kluski śląskie (5szt), szynkówka w ziołach w sosie własnym (90g), modra kapusta zasmażana ze śliwkami (60g), kompot wiśniowy (150ml) (1,9,3)
Podwieczorek: 1/2 rogala (50g) z masłem (5g), czekoladowy napój mleczny (150ml) (1,7)

PIĄTEK (23.08.2024r.)
Śniadanie: długa bułka (50g) z masłem (6g) i miodem (7g), zupa mleczna z kaszą manną i migdałami (200ml), herbata z cytryną (150ml) (1,7,8)
Przekąska: słupki marchewki ( 60g)
Obiad: krem cebulowy z grzankami (250ml), ziemniaki (150g), ryba miruna w cieście (90g), bukiet warzyw (60g)
kompot truskawkowy (150ml) (3,7,9,4)
Podwieczorek: galaretka cytrynowa z owocami i bitą śmietaną (180g), pieczywo (40g) z masłem (5g), herbata z leśnych owoców (150ml) (1,7)

Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem

Przejdź do treści Przejdź do menu