Jadłospis

PONIEDZIAŁEK (18.03.2024r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne z masłem, twarogiem i rzodkiewką, kakao naturalne z miodem (1,7)
Przekąska: suszone owoce (żurawina, morela)
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza gryczana, kotlety z jajek obtoczone w bułce tartej, surówka z marchewki, kompot porzeczkowy (1,3,7,9)
Podwieczorek: długa bułka z masłem, schabem pieczonym i papryką, herbata zielona (1,7)

WTOREK (19.03.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, pomidorem i sałatą zieloną, herbata z cytryną (1)
Przekąska: pitny budyń waniliowy (7)
Obiad: zupa brokułowa z ryżem, ziemniaki, pieczeń wieprzowa w sosie pieczeniowym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot truskawkowy (1,9)
Podwieczorek: kasza manna z musem malinowym, chrupki kukurydziane, herbata żurawinowa (1,7)

ŚRODA (20.03.2024r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne z pastą z łososia i ogórkiem kiszonym, herbata miętowa (1,7,4)
Przekąska: danonki, biszkopty (1,7) Obiad: zupa szpinakowa z ziemniakami, ryż paraboliczny, leczo warzywne pierś z kurczaka, cukinia, cebula, pietruszka, papryka, kapusta biała, kompot wiśniowy (7,9,1)
Podwieczorek: muffinki z owocami, kakao naturalne z miodem (1,7)

CZWARTEK (21.03.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i jajkiem przepiórczym, kawa z mlekiem (1,7,3)
Przekąska: bakalie (orzechy laskowe, migdały) (8)
Obiad: rosół z lanym ciastem, kluski śląskie, udziec z indyka w ziołach, sałatka z kapusty kiszonej z pieczarkami, kompot brzoskwiniowy (1,7,3,9)
Podwieczorek: jogurt naturalny z bananem, ciastka owsiane (wypiek własny), pieczywo z masłem, herbata ziołowa melisa z gruszką (1,7)

PIĄTEK (22.03.2024r.)
Śniadanie: długa bułka z masłem i nutellą, zupa mleczna z muesli tropikalnym, herbata z cytryną (1,7)
Przekąska: papryka czerwona, ogórek zielony
Obiad: krem z warzyw (marchew, pietruszka, seler, kalafior, ziemniaki, koperek) z podprażonymi pestkami z dyni, ziemniaki, pieczony dorsz w panierce z bułki tartej i otrębów pszennych, sałata zielona z jogurtem naturalnym, kompot owocowy (4,3,9,1)
Podwieczorek: pieczone jabłko z cynamonem, wafle ryżowe z polewą malinową, pieczywo z masłem, herbata z koprem rumiankiem i miętą (1)

Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem.


PONIEDZIAŁEK (25.03.2024r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne z pastą z tuńczyka, rzodkiewki i sałatą zieloną, kawa z mlekiem (1,7,4)
Przekąska: ananas, banan
Obiad: kapuśniak z fasolą białą i ziemniakami, pierogi leniwe z musem jagodowym, kompot brzoskwiniowy (9,7,1,3)
Podwieczorek: kolorowe kanapki wg pomysłu dzieci, szynka z indyka, żółtym serem, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata żurawinowa (1,7)

WTOREK (26.03.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane z jajecznicą ze szczypiorkiem, kakao naturalne słodzone miodem (1,3,7)
Przekąska: pomidorki koktajlowe, ogórek zielony
Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, filety z kurczaka w cieście, surówka z selera, jabłek i kiwi, kompot porzeczkowy (1,3,9) Podwieczorek: jogurt wiśniowo-truskawkowy na bazie kefiru, pieguski, pieczywo z masłem, herbata o smaku brzoskwiniowym (7,1)

ŚRODA (27.03.2024r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne z masłem, kiełbaski śląskie na gorąco, ketchup, herbata z cytryną (1,7,9,10)
Przekąska: mus mleczno – owocowy, orzechy nerkowca (7,8)
Obiad: krem marchewkowy z mleczkiem kokosowym i nasionami słonecznika, pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym, ziemniaki, plastry buraków ze słonecznikiem i rukolą, kompot wiśniowy (9,3,1,7)
Podwieczorek: galaretka owocowa z mango i bitą śmietaną, herbata porzeczkowa (7)

CZWARTEK (28.03.2024r.)
Śniadanie: pieczywo z masłem, szynką z indyka i ogórkiem zielonym, herbata miętowa (1,7,10)
Przekąska: maślanka owocowa (7)
Obiad: zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i tymiankiem, ziemniaki, pieczeń z schabu ze śliwkami suszonymi, fasolka szparagowa ze złocistą bułką, kompot malinowy (1,7,9)
Podwieczorek: ½ rogala z masłem, jabłko, kakao naturalne z miodem (1,7)

PIĄTEK (29.03.2024r.)
Śniadanie: długa bułka z masłem i dżemem, zupa mleczna z płatkami owsianymi i migdałami, herbata z cytryną (1,7,8)
Przekąska: sok multiwitamina 100% (wyrób własny) chrupki czekoladowe (1)
Obiad: zupa kalafiorowa z kaszą manną,curry i koperkiem, ziemniaki, mintaj pieczony w ziołach, surówka z kapusty kiszonej, kompot truskawkowy (3,7,9,4)
Podwieczorek: ciasto biszkoptowe z owocami (wypiek własny), jajko niespodzianka, bawarka (1,3)

Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem

Przejdź do treści Przejdź do menu