Jadłospis

PONIEDZIAŁEK (31.03.2025r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne (50g) z masłem (6g), twarogiem (10g) i rzodkiewką (7g), kakao naturalne z miodem (150ml) (1,7,10)
Przekąska: suszone owoce: żurawina (10g), morela (10g)
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (200ml), racuchy z jabłkiem (2szt), kompot porzeczkowy (150g) (1,3,7)
Podwieczorek: długa bułka (40g) z masłem (5g), szynką z indyka (10g) i ogórkiem zielnonym, bawarka (150ml)(1,7)

WTOREK (01.04.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g), pomidorem (10g) i sałatą zieloną, herbata z cytryną (150ml)(1,10)
Przekąska: pitny budyń waniliowy (150ml)(7)
Obiad: zupa krupnik (200ml), ziemniaki (150g), pieczeń wieprzowa w sosie pieczeniowym (60g), surówka z kapusty pekińskiej (60g), kompot truskawkowy (150ml) (1,3,9)
Podwieczorek: jogurt naturalny (100ml) z bananem (7g), ciastka owsiane (20g) (wypiek własny), pieczywo (40g) z masłem (5g), herbata ziołowa melisa z gruszką (150ml) (1,7)

ŚRODA (02.04.2025r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne (50g) z pastą z łososia (10g) i ogórkiem kiszonym (8g), herbata miętowa (150ml) (1,7,4)
Przekąska: maślanka owocowa (100ml) (7)
Obiad: zupa szpinakowa z ziemniakami (200ml), ryż paraboliczny (150g), leczo warzywne pierś z kurczaka, cukinia, cebula, pietruszka, papryka (150g), kompot wiśniowy (150ml) (7,9,1)
Podwieczorek: kasza manna (150ml) z musem malinowym (10g), chrupki kukurydziane (20g), herbata owocowa (150ml) (1,7)

CZWARTEK (03.04.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g) z żółtym serem (10g) i adwokado (5g), kawa z mlekiem (150ml) (1,7)
Przekąska: banan (15g)
Obiad: rosół z lanym ciastem (200ml), kluski śląskie (3szt), udziec z indyka w ziołach (120g), bukiet warzyw (60g), kompot brzoskwiniowy (150ml) (1,7,3,9)
Podwieczorek: ptasie mleczko (40g) (wyrób własny), borówka amerykańska (15g), herbata malinowa (1,7)

PIĄTEK (04.04.2025r.)
Śniadanie: długa bułka (50g) z masłem (6g) i miodem naturalnym (10g), zupa mleczna z muesli tropikalnym (200ml), herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: papryka czerwona (30g), ogórek zielony (30g)
Obiad: krem z warzyw (marchew, pietruszka, seler, kalafior, ziemniaki, koperek) z podprażonymi pestkami ze
słonecznika (200ml), ziemniaki (150g), pieczony dorsz w panierce z bułki tartej (150g), sałata zielona z jogurtem naturalnym (60g), kompot owocowy (150ml) (4,3,9,1)
Podwieczorek: kisiel żurawinowy (150ml), pieguski (50g), pieczywo (40g) z masłem (4g), herbata miętowa (150ml) (1)

Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem


PONIEDZIAŁEK (07.04.2025r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne (50g) z pastą z tuńczyka (10g), rzodkiewka (7g) i sałatą zieloną, kawa z mlekiem (150ml) (1,7,4)
Przekąska: ananas (15g)
Obiad: kapuśniak z fasolą białą i ryżem (200ml), pierogi leniwe (5szt) z musem jagodowym (50ml), kompot
brzoskwiniowy (150ml) (9,7,1,3)
Podwieczorek: kolorowe kanapki (50g) w/g pomysłu dzieci: szynka z indyka (10g), żółty ser (10g), ogórek zielony (8g), papryka czerwona (8g), herbata żurawinowa (150ml) (1,7)

WTOREK (08.04.2025r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z jajecznicą ze szczypiorkiem (10g), kakao naturalne słodzone miodem (150ml) (1,3,7)
Przekąska: marchewka z jabłkiem (20g)
Obiad: barszcz ukraiński (200ml), frytki (150g), kotlet schabowy (90g), surówka z selera, jabłek i kiwi (60g), kompot porzeczkowy (150ml) (1,3,9)
Podwieczorek: jogurt wiśniowo-truskawkowy na bazie kefiru (150ml), biszkopty (20g), pieczywo (40g) z masłem (4g), herbata o smaku brzoskwiniowym (150ml) (7,1)

ŚRODA (09.04.2025r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne (50g) z masłem (6g), kiełbaski śląskie (1szt) na gorąco, ketchup (10g), herbata z cytryną (150ml) (1,7,9,11)
Przekąska: mus mleczno – owocowy (100g), orzechy nerkowca (40g) (7,8)
Obiad: krem porowy z mleczkiem kokosowym i nasionami słonecznika (200ml), pulpeciki drobiowe w sosie
pomidorowym (120g), ziemniaki (150g), plastry buraków ze słonecznikiem i rukolą (60g), kompot wiśniowy (150ml) (9,3,1,7)
Podwieczorek: galaretka agrestowa (100g) z ananasem (8g) i bitą śmietaną (10g), herbata porzeczkowa (150ml) (7)

CZWARTEK (10.04.2025r.)
Śniadanie: pieczywo (50g) z masłem (6g), szynką z indyka (10g) i pomidorem (8g), herbata miętowa (150ml) (1,7,10)
Przekąska: kanapka mleczna (17g) (7)
Obiad: zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i tymiankiem (200ml), ziemniaki (150g), pałki z kurczaka po amerykańsku (1szt), fasolka szparagowa ze złocistą bułką (60g), kompot malinowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: ½ rogala (50g) z masłem (5g), kakao naturalne z miodem (150ml) (1,7)

PIĄTEK (11.04.2025r.)
Śniadanie: długa bułka (40g) z masłem (5g) i dżemem (10g), zupa mleczna z płatkami owsianymi i migdałami (150ml), herbata z cytryną (150ml) (1,7,8)
Przekąska: sok multiwitamina 100%, (200ml)
Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem i koperkiem (200ml), ziemniaki (150g), mintaj pieczony w ziołach (120g), surówka z kapusty kiszonej (60g), kompot truskawkowy (150ml) (3,7,9,4)
Podwieczorek: babka czekoladowo-śmietankowa (60g) (wypiek własny), bawarka (150ml) (1,3)

Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem

Przejdź do treści Przejdź do menu