Jadłospis
PONIEDZIAŁEK (11.11.2024r.)
Śniadanie:
Przekąska: Święto Niepodległości
Obiad:
Podwieczorek:
WTOREK (12.11.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g), pomidorem (8g) i kiełkami mix, herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: mus mleczno-owocowy (100g) (7)
Obiad: zupa brokułowa z kaszą manną (200ml), frytki (150g), kotlet schabowy w panierce z sezamem (80g), sałatka z
fasolki szparagowej i rzodkiewki (60g), kompot brzoskwiniowy (150ml) (1,3,9)
Podwieczorek: jogurt naturalny z bananowo-jagodowy z pyłkiem pszczelim (150ml)(wyrób własny), ciastka owsiane
(30g) (wypiek własny), pieczywo (50g) z masłem (5g), herbata ziołowa melisa z gruszką (150ml) (1,7)
ŚRODA (13.11.2024r.)
Śniadanie: pieczywo ciemne (50g) z masłem (6g), kiełbaski śląskie na gorąco (10g), ketchup (2g), herbata miętowa
(150ml) (1,7,4)
Przekąska: kanapka mleczna (150g) (7)
Obiad: barszcz ukraiński (200ml), ryż paraboliczny, leczo warzywne (polędwiczki wieprzowe, kapusta biała, cukinia,
cebula, pietruszka, papryka (90g), kompot wiśniowy (150ml) (7,9,1)
Podwieczorek: ptasie mleczko (150ml), mandarynka, ciastka maślane (30g), herbata malinowa (150ml) (1,7)
CZWARTEK (14.11.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z masłem (6g) twarożkiem (10g) z szczypiorkiem i adwokado (5g), kawa z
mlekiem (150ml) (1,7,3)
Przekąska: żurawina, morele suszone (10g)
Obiad: rosół z lanym ciastem (200ml), kluski śląskie (5szt), pieczony filet kaczki w ziołach (90g), brokuł ze złocistą
bułką (60g), kompot brzoskwiniowy (150ml) (1,7,3,9)
Podwieczorek: sałatka owocowa (60g), baton flips kakaowy (30g), herbata żurawinowa (150ml) (1,7)
PIĄTEK (15.11.2024r.)
Śniadanie: długa bułka (50g) z masłem (6g) i nutellą (10g), zupa mleczna z makaronem (150ml), herbata z cytryną
(150ml) (1,7)
Przekąska: marchewka do chrupania (60g)
Obiad: krem z warzyw (200ml)(marchew, pietruszka, seler, kalafior, ziemniaki, koperek) z podprażonym słonecznikiem,
ziemniaki (150g), pieczony dorsz w panierce z bułki tartej i otrębów pszennych (90g), sałata zielona z jogurtem naturalnym (50g), kompot owocowy (150ml) (4,3,9,1)
Podwieczorek: babka cytrynowa (40g)(wypiek własny), winogrona (30g), bawarka (150ml) (1,7)
Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem
PONIEDZIAŁEK (18.11.2024r.)
Śniadanie: pieczywo pszenne (50g) z tuńczykiem (10g) i ogórkiem kiszonym (8g), bawarka (150ml) (1,7,4)
Przekąska: monte czekoladowe (17g), wafle ryżowe z polewą malinową (17g) (1,7)
Obiad: żurek z ziemniakami (200ml), pankejki (3szt) z cukrem pudrem, kompot brzoskwiniowy (150ml) (9,7,1)
Podwieczorek: pizza (30g) z kiełbasą szynkową (10g) i żółtym serem (6g), herbata żurawinowa (150ml)(1,7)
WTOREK (19.11.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z serkiem waniliowym Bieluch (10g), kakao naturalne słodzone miodem (150ml)(1,7)
Przekąska: marchewka z jabłkiem posypane orzechami włoskimi (60g) (8)
Obiad: zupa jarzynowa (200ml), kasza gryczano-jęczmienna (120g), gulasz wieprzowo-wołowy (150g), sałatka
z buraków z żurawiną (80g), kompot wiśniowy (150ml) (9,3,1,7)
Podwieczorek: jogurt wiśniowo-truskawkowy (100g) na bazie kefiru, biszkopty, pieczywo (40g) z masłem (5g), herbata
o smaku brzoskwiniowym (150ml) (7,1)
ŚRODA (20.11.2024r.)
Śniadanie: pieczywo mieszane (50g) z szynką z indyka (10g) i pomidorkami koktajlowymi (8g), herbata z cytryną (150ml) (1,7)
Przekąska: maślanka owocowa (150ml) (7)
Obiad: zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i tymiankiem (200ml), ziemniaki (90g), udziec z indyka (90g), bukiet warzyw
ze złocistą bułką (60g), kompot porzeczkowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: muffinki czekoladowo-śmietankowe (50g)(wyrób własny), mandarynka (10g), kakao naturalne
z miodem (150ml) (1,7)
CZWARTEK (21.11.2024r.)
Śniadanie: pieczywo (50g) z pastą z makreli (10g) i rzodkiewką (6g), herbata malinowa (150ml) (1,7)
Przekąska: danonki (100ml) (7)
Obiad: rosół z makaronem (200ml), ziemniaki (150g), pałki kurczaka po amerykańsku (90g), sałatka z kapusty czerwonej z śliwką suszoną (60g), kompot malinowy (150ml) (1,7,9)
Podwieczorek: ½ rogala (50g) z masłem (6g), kiwi (10g), kakao naturalne z miodem (150ml) (1,7)
PIĄTEK (22.11.2024r.)
Śniadanie: długa bułka (50g) z masłem i dżemem (8g), zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (150ml), herbata z cytryną (150ml) (1,7,8)
Przekąska: sok multiwitamina 100% (200ml)(wyrób własny)
Obiad: krem z dyni z grzankami (200ml), ziemniaki (150g), pieczony dorsz w cieście pietruszkowym (90g), surówka szwedzka (60g), kompot truskawkowy (3,4,7,9)
Podwieczorek: babka cytrynowa (50g) (wypiek własny), bawarka (150ml) (1,3)
Na życzenie dzieci: woda, pieczywo z masłem